You are here

UvA en Bosch doen samen onderzoek naar deep learning

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en Bosch gaan samenwerken op het gebied van deep learning, dat aan de basis staat van machine learning. Machine learning stelt apparaten in staat te leren van ervaring en daarnaar te handelen.

In het Delta Lab (Deep Learning Technologies Amsterdam) op het Science Park in Amsterdam gaan tien promovendi en postdocs aan de slag. Beide partijen gaan daar zowel fundamenteel als toegepast onderzoek doen naar kunstmatige intelligentie en zullen die kennis delen met als doel meer innovatie binnen het deelterrein te realiseren.

Instituut voor Informatica
De promovendi en postdocs staan onder leiding van UvA-hoogleraren Max Welling en Arnold Smeulders van het Instituut voor Informatica. De onderzoeken zullen zowel in Amsterdam als in het Bosch Center for Artificial Intelligence op de onderzoekscampus van Bosch in het Duitse Renningen worden gedaan.
“Met deep learning kun je verborgen verbanden ontdekken in data en voorspellingen doen aan de hand van data”, zegt hoogleraar Welling. “De toepassingen zijn legio, denk bijvoorbeeld aan volautomatische auto’s, robotica, smart homes en the Internet of Things’.” Lees meer

© NU.nl