You are here

StandpuntNL: "Burgers zelf verantwoordelijk voor privacybescherming"?

  

Stelling: "Burgers zijn zelf verantwoordelijk voor de bescherming van hun privacy."

Jurgen van den Berg van StandpuntNL spreekt met COMMIT/medewerker Guido van ’t Noordende, privacy- en veiligheidexpert (o.a. Electronisch Patientendossier) en binnen COMMIT/ werkzaam bij project IV-e.

Angela Merkel

De Amerikaanse ambassadeur moet in Berlijn uitleggen waarom bondskanselier Angela Merkel is afgeluisterd. Het NSA-afluisterschandaal neemt steeds grotere vormen aan. Niet alleen staatshoofden, maar ook miljoenen burgers worden afgeluisterd via de telefoon en via internet.

NSA

Begin deze week kwam al naar buiten dat de Amerikanen in een maand tijd 1,8 miljoen telefoontjes in Nederland hebben getapt. Ronald van Raak, Tweede Kamerlid van de SP, vindt dat de Nederlandse overheid te laks is in het beschermen van de privacy van de burgers. Maar is het niet de schuld van de burgers zelf, die alles online zetten?

Wiens taak?

Is het de taak van de overheid om de burgers tegen spionage te beschermen? Of is het ieders eigen verantwoordelijkheid om de eigen privacy te beschermen? Luister het interview terug door op de koptelefoon hieronder te klikken.

 
 
  
IV-e (e-Infrastructure Virtualization for e-Science Applications).
Ook dit is een COMMIT/project.