You are here

Nederlandse ICT-prijs van 50.000 uitgereikt aan Cees Snoek

Op 30 oktober is de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek voor de tweede keer uitgereikt aan de winnaar Cees Snoek, onderzoeker in COMMIT/project SEALINMEDIA (Socially-enriched access to linked cultural media).

De ICT- prijs is bedoeld voor een wetenschappelijk onderzoeker, niet ouder dan veertig jaar, die vernieuwend onderzoek heeft verricht of verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT. De winnaar van de Prijs krijgt niet alleen 50.000 euro voor onderzoek, maar zal ook betrokken worden bij een door NWO uit te brengen poster met een toegankelijke uitleg van het bekroonde werk en het belang ervan, ter verspreiding op scholen en andere kennisinstellingen.

De jurering van de prijs was in handen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. De jury, bestaande uit Prof. dr. ir. W.M.P. van der Aalst (TUE), Prof. dr P.M.G. Apers (UT) en Prof. dr. H.P. Barendregt (RUN), is onder de indruk van de kwaliteit en omvang van het werk van Cees Snoek.

Zij rekent Cees Snoek dan ook tot de absolute top van zijn generatie. 'Ook is hij in staat zijn ideeën overtuigend over te brengen. Hij is een enthousiast en inspirerend docent en weet zijn onderzoeksresultaten in begrijpelijke taal te verspreiden onder een groot publiek', aldus de jury.

Snoek zoekt naar manieren om pixels in woorden te vertalen: onbeschreven videobeelden worden geannoteerd op basis van herkende personen, objecten, scènes en hun interactie. Hierin heeft hij de afgelopen tien jaar enorme vooruitgang geboekt.

 

SEALINMEDIA (Socially-enriched access to linked cultural media)
Ook dit is een COMMIT/project