You are here

KLM nieuwe partner

V.l.n.r.: Geleyn Meijer, Paul Elich, Kees Wijnstra, Leon Gommans, Arnold Smeulders (fotograaf: Ed Lonnee)

KLM treedt toe als partner van COMMIT/ bij project IV-E. Op vrijdag 13 februari ondertekenden Paul Elich (EVP KLM information Services en CIO) en Geleyn Meijer (directielid COMMIT/) een samenwerkingsovereenkomst.

KLM en COMMIT/ gaan samen onderzoeken hoe automatisch cyberaanvallen in een samenwerkingsverband van internet netwerken kunnen worden afgeslagen. Het samenwerkingsverband bestaat uit een groep van internet service providers en aangesloten netwerken van bedrijven met het gezamenlijk belang om het volume en de kosten van cyberaanvallen te verminderen en kennis te delen.

Het afslaan van een aanval op een lid van het samenwerkingsverband zal automatisch alle andere leden het vermogen geven om, samen met hun service provider, een soortgelijke aanval af te slaan. Aanvallen kunnen dan ook dichter bij de bron aangepakt worden en verstoren zo minder het normale functioneren van het internet.

In het te onderzoeken model beschikken zowel service providers als netwerken van bedrijven over detectie en mitigatie technologie waarmee verdediging verregaand geautomatiseerd kan worden. Op dit moment moeten netwerken van bedrijven ieder voor zich vaak kostbare verdedigingsmaatregelen nemen.

Geleyn Meijer: “COMMIT/ is verheugd over de toetreding van KLM aan het COMMIT/ partnership. Het laat zien dat wetenschappelijk onderzoek in de ICT van grote waarde kan zijn voor hedendaagse maatschappelijke en industriële uitdagingen. En dat onderzoek en toepassing dicht bij elkaar liggen. Zowel in tijd als in de bemensing van de teams.”