You are here

ICT Personality Award 2012 toegekend aan Arnold Smeulders en Peter Apers

 

 

De ICT Personality Award 2012 is toegekend aan Prof.dr. P.M.G. (Peter) Apers en Prof. dr. Ir. A.W.M. (Arnold) Smeulders.

Zij krijgen deze prijs vanwege hun gezichtsbepalende rol voor het ICT-onderzoek in Nederland, in het bijzonder de afgelopen periode dankzij hun werk voor de ICT Roadmap. De award, ingesteld door Nederland ICT, is uitgereikt tijdens het Nationaal ICT Gala in Apeldoorn.

Peter Apers (links) en Arnold Smeulders (rechts) krijgen de ICT Personality Award 2012 uitgereikt uit handen van Corien Prins, ICT Personality van het jaar 2011. 

Drijvende kracht achter de ICT Roadmap

De prijs werd uitgereikt door prof. Corien Prins, ICT Personality van het jaar 2011. Uit het juryrapport: "Arnold Smeulders en Peter Apers zijn de drijvende kracht achter de ICT Roadmap, de Innovatie As binnen de economische topsectoren. De ICT Roadmap verenigt ICT-wetenschap en ICT-bedrijfsleven rond thema's die voor de topsectoren belangrijk zijn, zoals standaarden, veiligheid en big data."

"De innovatieve toepassing van ICT in de topsectoren is bepalend voor het succes van die topsectoren. Want innovatie en ICT zijn in de huidige samenleving onlosmakelijk met elkaar verbonden. Arnold Smeulders en Peter Apers hebben zich voortreffelijke ambassadeurs getoond van die boodschap en van de boodschap dat samenwerken loont! Hun passie en enthousiasme zijn een inspiratie voor velen."

Lange loopbaan in ICT en wetenschap

Apers en Smeulders zijn al sinds de jaren '80 actief als wetenschappers op het gebied van ICT. Apers is sinds 1985 hoogleraar aan de Universiteit Twente. Smeulders is sinds 1989 hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Voor beiden geldt: een lange loopbaan van wetenschap en ICT.

Op bestuurlijk niveau zijn zij de drijvende krachten achter de belangrijkste initiatieven in Nederland op het gebied van ICT-onderzoek. Apers is onder meer voorzitter van STW, directeur van NIRICT (de samenwerking van de drie TU's op ICT-gebied), lid van het bestuur van EIT ICT Labs en co-directeur van COMMIT/. Smeulders is onder meer directeur van COMMIT/, voorzitter van ICT Platform Nederland, bestuurslid van IIP Create en principal scientist bij CWI. Beiden zijn medepenvoerder van de ICT Roadmap voor de topsectoren.

Over de ICT Personality Award

De ICT Personality Award wordt uitgereikt als eerbetoon van de totale Nederlandse ICT-sector aan diegene die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de ICT-sector. De prijs wordt sinds 2000 jaarlijks uitgereikt.

Bron: Nederland ICT