You are here

Korps Landelijke Politiediensten (KLPD)

About Korps Landelijke Politiediensten (Dutch)

Het KLPD is een specialistisch en veelzijdig korps. Of het nu gaat om de opsporingsonderzoeken en criminaliteitsbestrijdingstaken of de collegiale versterking van de politieregio’s met onze expertises. Het KLPD is partner in veiligheid, voor burger en politie, nationaal en internationaal.

Een kleine greep uit de werkzaamheden van het Korps landelijke politiediensten, waaraan ruim vijfduizend KLPD-medewerkers hun bijdrage leveren:

Het bewaken en beveiligen van leden van het Koninklijk Huis, politici en diplomaten. Het verrichten van grootschalige onderzoeken naar georganiseerde criminaliteit en terrorisme. Het inwinnen van recherche-informatie door het plaatsen van hoogwaardige technische hulpmiddelen, via infiltratie, bijzondere observaties of inkijkoperaties.

Adviseren en assisteren bij het oplossen van afpersingszaken, ontvoeringen en gijzelingen. Het opstellen van dreigingsanalyses of het uitwisselen van internationale opsporingsinformatie via liaison officers. Het afhandelen van ernstige ongevallen op het spoor, de weg, het water en in de lucht en de toedracht ervan onderzoeken. De inzet van een helikopter bij het zoeken naar een vermist persoon of de inzet van paarden en ruiters bij evenementen.

Aanpakken van de zware, georganiseerde criminaliteit. Verlenen van luchtsteun. Bestrijden van grof geweld en terrorisme. Toezicht houden op de Nederlandse hoofdtransportassen, informatie analyseren, bewerken en als intelligence weer beschikbaar stellen. Trainen van politiepaarden en africhten van speurhonden.

website

Researchers