You are here

Startup Open HealthHub ontvangt onderzoeksgrant van COMMIT/

 

Gezamenlijk persbericht Open HealthHub en COMMIT/

 

Open HealthHub, een startup die zich bezighoudt met toegankelijk maken van zorgdata, ontvangt een vallorisatie grant van COMMIT/ een publiek-privaat onderzoeksprogramma van de Nederlandse overheid. Open HealthHub gebruikt de grant voor haar Research and Development (R&D) fase.

Met Open HealthHub  krijgen ontwikkelaars toegang tot zorgdata zoals open zorgdata, en medische informatie zodat zij eenvoudig zorgapplicaties zoals mobiele apps kunnen bouwen via een API, application programming interface. Vanaf half november start Open HealthHub met haar eerste API met alle zorgaanbieders in Nederland.

Met de API kan gedetailleerde informatie over zorgaanbieders gezocht worden op basis van bijvoorbeeld locatie, verzekeraar en zorgtype (zoals fysiotherapie).

“Wij geloven dat de zorg beter wordt door toegankelijke data. Deze vallorisatie grant helpt ons om samen met onderzoekers van COMMIT/ een eco-systeem neer te zetten waarbij e-health toepassingen van derden eenvoudiger en sneller gerealiseerd kunnen worden” aldus Martijn Verhoeven, oprichter van Open HealthHub.

Arnold Smeulders, directeur COMMIT/ is opgetogen met het verlenen van deze vallorisatie grant: “Naast het aantal succesvolle onderzoeksprojecten binnen COMMIT/ brengt het publiek-privaat onderzoeksprogramma ook spin-offs voort die goed zijn voor de Nederlandse economie. Open HealthHub is daar een mooi voorbeeld van. Een spin-off die een bijdrage levert aan de uitrol van E-Health toepassingen in Nederland.”