You are here

IPN-hamer voor Maarten van Steen

 

Na twee termijnen neemt Prof.dr.ir Maarten van Steen, projectleider van het COMMIT/project EWIDS (Very large wireless sensor networks for well-being) binnen het COMMIT/programma, het stokje over van COMMIT/directievoorzitter Arnold Smeulders.

De overdrachtsceremonie is onderdeel van het avondprogramma van ICT.OPEN2015. Arnold Smeulders zal een terugblik werpen op zijn tijd als IPN-voorzitter, 2007-2014. In deze periode heeft IPN onder andere gewerkt aan het opstellen van het Wetenschappelijk Antwoord op de ICT Roadmap en is de conferentie ICT.OPEN ontstaan.

Van Steen wordt beschouwd als een autoriteit op het gebied van gedistribueerde computersystemen en is een bekend gezicht in de ICT-wereld. Tijdens ICT.OPEN2015 licht hij zijn visie op IPN toe.

Van Steen heeft naast deze nieuwe taak ook per 1 januari een nieuwe functie als wetenschappelijk directeur van het onderzoeksinstituut CTIT van de Universiteit Twente.

Van Steen pleit ervoor dat het ICT veld de krachten bundelt en als eenheid naar buiten treedt. ‘ICT is meer dan een dwarsdoorsnijdende technologie die ondersteuning biedt aan de topsectoren. ICT staat voor innovatie en is een vakgebied waar continue ontwikkelingen direct worden doorgevoerd.’