You are here

Roessingh's & COMMIT/ op video

De video is te zien onder aadeze pagina

Vertrouwen in ICT-ondersteunende zorgdiensten

ICT, toegepast in de zorg, kan grote voordelen bieden voor zowel cliënten als therapeuten. Maar de implementatie in de dagelijkse praktijk blijkt niet gemakkelijk. Een belangrijke voorwaarde is vertrouwen. Vertrouwen van zowel cliënten als therapeuten in deze nieuwe ICT-ondersteunende zorgdiensten.

In het COMMIT/ project 'Trusted Healthcare services' wordt onderzocht hoe het vertrouwen in ICT-ondersteunende zorgdiensten vergroot kan worden door slimme technologieën in te zetten. Bijvoorbeeld: automatische herkenning van de betrouwbaarheid van sensordata en transparency tools die laten zien aan de gebruiker wat er met de data gebeurt (Wie kan het zien? Waar wordt het opgeslagen? etc.). Daarnaast worden mechanismen ontwikkeld voor het gebruik van gegevens in klinisch onderzoek en decision-support systemen, met behoud van de privacy van de cliënt.

Om dit in een realistische setting te onderzoeken hebben Revalidatiecentrum Roessingh en RRD in samenwerking met twee ICT-bedrijven,  een portaal ontwikkeld met een dusdanige functionaliteit dat deze ook binnen de revalidatiebehandeling kan worden ingezet. Dit maakt het tevens mogelijk om de verschillende aspecten die bij kunnen dragen aan het verhogen van trust, door middel van dit portaal kunnen worden onderzocht.

Filmopnames

Afgelopen week zijn er filmopnames gemaakt voor het project COMMIT/. Daarin wordt de technologie achter het portaal toegelicht maar ook hoe via het gebruik van een portaal in revalidatiebehandelingen, de zorg kan worden verbeterd en diensten kunnen blijven vernieuwen.

Deze film wordt gedemonstreerd tijdens het gratis 'Big future of data' event in Amsterdam op 1 en 2 oktober. Naast het THeCS project, zullen ook de andere COMMIT/ projecten hun werk demonstreren.